Варення з суниці за п’ять хвилин
Варення з суниці варять різними способами, в даному випадку Вам пропонується приготувати варення швидко, практично за 5 хвилин. Переваги такої заготовки досить вагомі, так як максимально зберігаються вітаміни, але є один суттєвий мінус – зберігати потрібно в дуже прохолодному місці. Але я думаю, що в наш час – це не є проблемою. А якщо це проблема, тоді можна приготувати справжнє суничне варення, традиційним способом.
Отже, щоб суниця в варенні залишилась цілою, намагайтеся не варити відразу більше, ніж два кілограми ягід. Кількість цукру береться за смаком, але не менше 300 гр. на кілограм полуниці.
Інгредієнти:
- 1 кг суниць,
- 400 – 600 грамів цукру ( далі за смаком).
Приготування варення з суниць:
1) Суницю потрібно старанно промити. Для того щоб ягоди підсохли, покласти їх на чисту тканину. Старанно, щоб не пом’яти ягідки, видалити листочки та плодоніжки.
2) Перекласти суницю в глибоку каструлю, пересипати цукром, і поставити як мінімум на ніч (максимум на добу) в холодильник.
3) На середньому вогні дати ягодам суниці закипіти, потім зняти пінку і, не зменшуючи вогонь, кип’ятити рівно п’ять хвилин.
4) Банки разом з кришками попередньо простерилізувати. Найкраще це зробити в духовці, так як готове варення з суниці потрібно розкладати обов’язково в сухі, але теплі банки, тому стерилізація парою небажана. Зменшити вогонь на мінімум, розлити варення по банкам і закатати кришками.
5) Перевернувши банки догори дном, накрити його рушником (не ковдрою). Зберігати бажано в прохолодному місці (наприклад, в холодильнику).