Сайт рецептів українською

Варення з волоських горіхів

Варення з волоських горіхів

В кожного на дачних ділянках, чи в своїх дворищах росте волоський горіх. Але мало хто знає, що також робиться варення з волоських горіхов, яке має чудовий смак, та приємний колір.

Інгредієнти:

  • 1000 шт. волоських горіхів,
  • 3 кг цукру,
  • 10 г меленої гвоздики,
  • 10 г меленої кориці,
  • 5 шт. кардамону.

Приготування:
Недостиглі волоські горіхи очистити від шкірки, залити холодною водою і залишити на 6 діб, міняючи воду 3-4 рази на день, поки горіхи не придбають темний колір. Після цього воду злити, а горіхи занурити в вапняну воду і витримувати в ній протягом доби, періодично перемішуючи.
Вапняну воду приготувати з 0,5 кг негашеного вапна, яку залити 5 л холодної води, розмішати і процідити через марлю.
Горіхи ретельно промити холодною водою, після чого опустити в киплячу воду з додаванням квасцов (75 г квасцов на 5 л води). Варити волоські горіхи 10 хвилин, потім відкинути на сито, перекласти в посуд з холодною водою і витримувати в ній протягом 1 години.

Приготувати цукровий сироп. У гарячий сироп покласти горіхи, додати гвоздику, корицю, кардамон (в марлевому мішечку), прокип’ятити, зняти з вогню і залишити на добу. Таку операцію слід повторити три рази, після чого уварити варення до готовності, видаливши мішечок з прянощами.