Як приготувати варення з пелюсток троянди
Одна з самих найкращих квіток – троянда. А ось варення з пелюсток троянди також красиве на вигляд та дуже смачне.
Приготування
Для варення використовуються пелюстки чайної троянди. Нижню білу частину пелюсток зрізати ножицями, засохлі пелюстки видалити. Шляхом струшування і просіювання через сито відокремити від пелюсток пилок.
Інгредієнти:
- 1 кг пелюсток троянди,
- 6 кг цукру,
- 8 г лимонної кислоти.
Підготовлені таким чином пелюстки троянди промити в холодній воді, покласти в таз для варіння варення, залити 2 л холодної води, довести до кипіння і варити протягом 5 хвилин. Після цього всипати цукор і уварюють варення до готовності.
Для того щоб зберегти натуральний колір пелюсток і запобігти зацукровування, під час варіння варення необхідно додати лимонну кислоту.