Риба фарширована
З риби готують дуже багато страв, але фарширована риба – це щось! Такою стравою можна не тільки смачно попоїсти, але й частувати дорогих гостей.
Фаршировану рибу можна приготувати з таких видів риби – коропа, товстолоба, або щуки ( на мій погляд найсмачніше саме шз щуки, такої – кілограмів на два, з маленької риби шкуру важко здирати, та й м’яса мало).
Перед тим як приготувати рибу, її потрібно почистити, вийняти жабра, нутрощі, зняти шкуру.
Для приготування фаршу потрібно: м’якоть з риби, яку пропускаємо через м’ясорубку.
На середню рибину – потрібно жменю манки, 1 яйце, сиру цибулину, яку теж пропускаемо через м’ясорубку, або блендер. Беремо м’ясо із курки( біла груднина) пропускаемо також через м’ясорубку, потім солимо, перчимо.
Беремо деко, на дно якого викладаємо кружальцями моркву, буряк, цибулю, поливаемо оліею і кип’ячою водою (трохи, щоб парилась).
Зверху ложимо фаршировану рибу, змазану майонезом і випікаемо.
Коли риба готова вона стане м’якою, якщо риба ще не зовсім готова, а вода випарувалась то можна долить ще води на овочі, тоді не пригорить, та не візьметься цупкою скоринкою.