Сайт рецептів українською

Пшоно, та пшоняна каша

Пшоно, та пшоняна каша

Просо вирощують на полях, потім збирають та вимолочують, а потім зерна вже називають – пшоно.

Отже пшоно – це насіння проса. Пшоняну кашу ще називають «пташиною», але корисна вона не тільки курчатам, яких дійсно вигодовують на пшоні з перших годин, після ’вилуплення’ з крашанки. Пшоно не просто перешкоджає відкладенню жирів в організмі людини, але і виводять їх з організму. Пшоно також вичищає антибіотики і токсини, а натомість насичує організм магнієм, фосфором, калієм, сіркою і вітамінами РР, Е і вітамінами групи В. Намагайтеся купувати пшоняну крупу в прозорій упаковці, щоб переконатися, що зернятка яскраво-жовтого кольору. Чим пшоно жовтіше, тим воно корисніше.

А пшоняна каша, зварена в лісі, та в великій компанії – це те, що повинні всі памятати зі шкільних років… Щоб ьуло, якби не було пшона, з чого б ми кашу варили в казанку…

Тому пшоняна каша не тільки ситна, але можете почитати й про пшоняну дієту для схуднення, завдяки якій можна позбутися п’яти – шести зайвих кілограмів.

Добре промийте склянку пшоняної крупи, залийте трьома склянками води і варіть до розм’якшення. Готову кашу розділіть на п’ять рівних частин і вживете протягом дня. Додатково можна додати в пшоняну кашу насіння кунжуту або пів чайної ложки олії з льону, яка продається в аптеках і дієтичних відділах супермаркетів. Слід пити якомога більше води без газу і зеленого або трав’яного чаю без цукру.