Сайт рецептів українською

Перлова крупа

Перлова крупа

Перлова крупа, або перловка, як її називають в народі, зазвичай рідко знаходиться на нашому столі, а даремно. Чоловіки її памятають з армії, де нею годували постійно, та прозивали її і “шрапнель”, і “дроб 16” і т.д. А одну з страв, яку в нас готують з перлової крупи – кутя на Різдво, правда ще кутю готують з рису, це кому як до вподоби.

Перлова крупа, як і ячна, виготовляється з ячмінного зерна. Зернятка, схожі на перли, крім комплексу вітамінів і мінералів, містять амінокислоту лізин, яка виробляє колаген. А колаген, як відомо, відповідає за молодість шкіри. Перловка вважається одним з найкращих продуктів для схуднення, адже при приготуванні вона збільшується в об’ємі у п’ять (!) Раз. Так ви зможете обдурити свій шлунок, який швидко насититься.

Для перлової дієти, яка триває від п’яти до десяти днів (тут потрібно спостерігати за самопочуттям), потрібно з вечора промити і замочити в холодній воді крупу. А вранці зварити її без цукру і солі, при необхідності ще додавши води. Цю кашу потрібно їсти весь день аж до насичення. В середньому на перлової дієті ви будете втрачати один кілограм зайвої ваги в добу. Спочатку вага буде йти за рахунок виходу зайвої рідини з організму – спаде набряклість, ви відчуєте небувалу легкість. Трохи пізніше вага буде продовжувати знижуватися вже за рахунок жирових відкладень.