Вівсяний кисіль
Вівсяний кисіль є чудовим засобом оздоровлення організму, його цілюща сила допомогла багатьом людям позбутися захворювань нирок, а це захворювання переслідує практично всіх жителів великих міст, тому що якість води з під крану залишає бажати кращого.
Готується цей кисіль з вівсяних неочищених зерняток. Для його приготування один або дві склянки вівса заливають літром некип’яченої води кімнатної температури і залишають настій на 10 годин, можна на ніч.
Далі засіб пропускають через м’ясорубку або подрібнюють на блендері і знову додають два літри сирої води. Ємність з киселем щільно накривають кришкою і тримають в теплому місці 2 або 3 дні до початку закисання. Коли суміш перебродить, кисіль кип’ятять на повільному вогні п’ять хвилин при безперервному помішуванні. В результаті отримує густий і кислуватий кисіль. Його треба процідити і приймати протягом дня.
Цей напій містить не тільки вітаміни і мінерали, але і вуглеводи, білки і клітковину. Вівсяний кисіль може цілком замінити сніданок, до того ж він низькокалорійний.