Торт “шоколадний вологий”
Не всі полюбляють сухі торти, тому ось рецепт торту, який можна назвати – Торт “шоколадний вологий” , який сподобається всім, хто любить серію бісквітних тортів.
Інгрідієнти для приготування торта:
- 3 стакани борошна
- 2 стакани цукру
- 1 ч.л соди
- 1 ч.л розпушувача
- 6 ст.ложок – какао
- 2 ч.л – кави (бажано розчинну каву)
- 2 штуки крашанок
- 1 стакан молока
- ванілін
- 1/2ст. рослинної олії
- 1 стакан кип’ятку
Крашанки збити, додати олію, перемешати. Добавити молоко, ваніль, перемішати. Добавити всі сипучі продукти, перемішати. В кінці перемішування влити окріп. Головна фішка – лити відразу після закипання, буквально вируючий кип’яток. Перемішати. Тісто досить рідке виходить, вливаємо в форму (22-24 диаметр). Випікаємо корж. Він буде досить високим, до 8см. Розрізаємо на три частини готовий корж.
Крем можна використовувати будь-який, але краще приготувати з вершків з шоколадом. Для цього доведіть до кипіння 200 мл 35%-ний вершків, вкиньте в них 100 г шоколаду, плитку шоколаду потрібно ламати та вкидати поступово, потім дати охолонути, після цього збити міксером біля 10 хвилин. Крем стає легким, смачним, схожим на трохи підтале шоколадне морозиво. Одним словом – смакота.