Сайт рецептів українською

Рибні тефтелі в томатному соусі

Рибні тефтелі в томатному соусі

Досить складна рибна страва, але воно того варте. Тому готуємо рибні тефтелі, та смакуємо ситно та довго, тому що сподобається всім.

Інгредієнти:

– Філе білої риби – 500 грамів.
– Кінза – 4 ст.л. ложки.
– Яйце – 1 шт.
– Хлібні крихти – 2/3 склянки.
– Шафран – 1/8 чайної ложки.
– Петрушка – 4 столові ложки ложки.
– Зелена цибуля, сіль і перець за смаком.

Інгредієнти для томатного соусу:

– Помідори – 4 штуки.
– Часник – 2 зубчики.
– Цибуля – 1 штука.
– Паприка – 1 чайна ложка.
– Оливкова олія – 1/4 склянки.
– Цукор – 1 чайна ложка.

Як приготувати рибні тефтелі в томатному соусі:

1. заливаємо шафран 4 чайними ложками теплої води.
2. Нарізаємо рибу на шматки, після чого додаємо яйце, трави, хлібні крихти і шафранову воду і подрібнюємо блендером. Додаємо сіль і перець чорний мелений, за смаком і перемішуємо.
3. Далі вологими руками формуємо тюфтельки розміром з волоський горіх, викладаємо на деко і ставимо на деякий час в холодильник.
4. Тепер готуємо томатний соус. Помідори бланшируємо, розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і крупно нарізаємо.
5. На оливковій олії обсмажуємо цибулю, близько 5 хв, потім додаємо часник і спеції. Обсмажуємо декілька секунд і додаємо помідори, сіль, цукор, перець і склянку води.
6. Після цього, доводимо до кипіння й тушкуємо на невеликому вогні 15 хв.
7. Тепер дістаємо тефтелі з холодильника і акуратно викладаємо їх в томатний соус. Дивимося, щоб тефтелі рівномірно вкрилися соусом.
8. На середньому вогні, доводимо соус до кипіння, прибираємо вогонь і тушкуємо ще 20 хвилин.