Вишневий торт без випікання
Вишневий торт можна приготувати навіть без термічної обробки, якщо взяти вже готові складові.
Інгредієнти:
– 150 г бісквітного печива,
– 125 г вершкового масла,
– 300 г сирного сиру,
– 150 г натурального йогурту,
– 100 г вершків (11%),
– 2 cт.л. лимонного соку,
– 1 п. желатину (10 г),
– 50 г цукру (кому не солодко, можна і 100 грамів,
– Ванілін,
– Вишневе желе, свіжа / заморожена вишня.
Приготування:
1. Печиво подрібнити в блендері в дрібну крихту. Вершкове масло розтопити і з’єднати з крихтою.
2. Дно рознімної форми (діам. 26 см) вистелити папером для випічки, викласти масляну крихту, розрівняти і злегка притиснути долонями. Помістити в холодильник на 30-40 хвилин.
3. Желатин замочити в 100 г вершків, дати набрякнути. через 20-30 хвилин поставити на водяну баню і помішувати, поки желатин повністю не розчиниться. Не кип’ятити! залишити остигати.
4. Сирний сир змішати з йогуртом, цукром, лимонним соком і ваніліном. Додати в крем набряклий желатин, добре перемішати. Викласти крем на корж, розрівняти і поставити на 2 години в холод, щоб крем застиг.
5. Половинки вишень викласти на торт, залити теплим желе. я взяла готове желе з пакетика, але можна приготувати і самим.