Шоколадний пиріг з курагою
Рецепт приготування шоколадного пирога з курагою не повинен залишити байдужим жодну людину, адже пироги – це наша страва, яку нам готували змалечку, тому готуємо та смакуємо.
Інгрідієнти для приготування шоколадного пирога:
Для тіста:
- 2 стакани борошна,
- 150 грамів вершкового масла (або маргарину),
- жменю сирого мигдалю,
- 1/2 стакани цукрової пудри,
- 2 столові ложки какао,
- 1 чайна ложка меленої кориці,
- 1чайна ложка апельсинової цедри
Для начинки:
- 350 грамів кураги,
- 50 грамів шоколаду,
- 1/2 стакана свіжовичавленого апельсинового соку,
- 3 столові ложки цукру,
- 3 столові ложки абрикосового джему,
- 1/2 чайної ложки меленої кориці.
Рецепт приготування:
Мигдаль попередньо очистити (потримавши 3 хвилини в окропі) і обсмажити. Потім подрібнити. У миску насипаємо борошно, додаємо мигдаль і пудру, потім какао і цедру.
Додаємо масло, нарізане маленькими шматочками, розтираємо в дрібну крихту. І поступово додаючи воду (приблизно 2-3 ложки) замішуємо тісто.
Тісто кладемо в пакет і відправляємо в холодильник доки готується начинка. Курагу кладемо в каструльку, заливаємо апельсиновим соком і 3/4 ст. води і проварюємо поки рідина не википить.
Потім додаємо джем, цукор.
Злегка Остуджуємо і подрібнюємо в однорідне пюре.
Тісто ділимо на 2 нерівні частини, большую викладаємо у форму з бортиками. Другу частину розкачуємо і нарізаємо смужками.
Начинку викладаємо на тісто, посипаємо натертим шоколадом і викладаємо смужки тіста у вигляді решітки, випікаємо пиріг 35-40 хвилин при Температурі 180 ° С.