Приготування домашніх лікерів
Практично завжди в домашньому барі повинні бути алкогольні напої на різний смак. А якщо приготувати собі смачний домашній лікер, тоді буде в два раза приємніше частувати гостей. Тому пропонується Вам приготувати домашні алкогольні лікери, які прикрасять любий стіл, та піднімуть любий настрій. Головне не перебрати з дозуванням лікерів.
Кавовий лікер.
Інгрідієнти для приготування кавового лікеру:
- 2 пляшки горілки,
- 250 грамів цукру,
- 50 грамів натуральної кави,
- кориця.
Мелену каву залийте 1 склянкою води, додайте корицю по смаку і доведіть до кипіння. Отриманий відвар витримайте добу, щільно закривши. Процідіть у велику каструлю, додайте горілку і цукор, підігрійте до розчинення цукру. Лікер профільтруйте через марлю до прозорості. Витримаєте лікер в пляшках кілька днів. Ароматно і дуже смачно!
Шоколадний лікер.
Інгрідієнти для приготування шоколадного лікеру:
- 1 літр горілки,
- 3 плитки чорного шоколаду,
- 1 стакан води,
- 500 г цукру.
Шоколад потрібно подрібнити та залити горілкою. Настояти тиждень, щодня збовтуючи. Потім приготуйте сироп з води і цукру, додайте його до шоколадної настоянки, відфільтруйте і розлийте по пляшках. Нехай настоїться кілька днів. Можна вживати в обмежених дозах!
Яєчний лікер.
Для приготування яєчного лікеру, потрібно взяти:
- 8 яєчних жовтків,
- 500 грамів цукру,
- 200 мілілітрів спирту,
- 1 склянку густих вершків,
- ванілін,
- 500 мілілітрів молока.
Жовтки розітріть з цукром, додайте спирт, вершки, ванілін і молоко.
Все добре збийте міксером і розлийте по пляшках.
Закупорте і дайте лікеру настоятися протягом 2-х місяців. Буде смачно та цікаво, після вживання яєчного лікеру.