Сайт рецептів українською

Приготування домашніх лікерів

Приготування домашніх лікерів

Практично завжди в домашньому барі повинні бути алкогольні напої на різний смак. А якщо приготувати собі смачний домашній лікер, тоді буде в два раза приємніше частувати гостей. Тому пропонується Вам приготувати домашні алкогольні лікери, які прикрасять любий стіл, та піднімуть любий настрій. Головне не перебрати з дозуванням лікерів.

Кавовий лікер.

Інгрідієнти для приготування кавового лікеру:

  • 2 пляшки горілки,
  • 250 грамів цукру,
  • 50 грамів натуральної кави,
  • кориця.

Мелену каву залийте 1 склянкою води, додайте корицю по смаку і доведіть до кипіння. Отриманий відвар витримайте добу, щільно закривши. Процідіть у велику каструлю, додайте горілку і цукор, підігрійте до розчинення цукру. Лікер профільтруйте через марлю до прозорості. Витримаєте лікер в пляшках кілька днів. Ароматно і дуже смачно!

Шоколадний лікер.

Інгрідієнти для приготування шоколадного лікеру:

  • 1 літр горілки,
  • 3 плитки чорного шоколаду,
  • 1 стакан води,
  • 500 г цукру.

Шоколад потрібно подрібнити та залити горілкою. Настояти тиждень, щодня збовтуючи. Потім приготуйте сироп з води і цукру, додайте його до шоколадної настоянки, відфільтруйте і розлийте по пляшках. Нехай настоїться кілька днів. Можна вживати в обмежених дозах!

Яєчний лікер.

Для приготування яєчного лікеру, потрібно взяти:

  • 8 яєчних жовтків,
  • 500 грамів цукру,
  • 200 мілілітрів спирту,
  • 1 склянку густих вершків,
  • ванілін,
  • 500 мілілітрів молока.

Жовтки розітріть з цукром, додайте спирт, вершки, ванілін і молоко.
Все добре збийте міксером і розлийте по пляшках.
Закупорте і дайте лікеру настоятися протягом 2-х місяців. Буде смачно та цікаво, після вживання яєчного лікеру.