Сайт рецептів українською

Шоколадні оладки на кефірі

Шоколадні оладки на кефірі

Смачні шоколадні оладки не залишать байдужими нікого! Шоколадні оладки на кефірі можна приготувати на сніданок. У рецепті немає шоколаду, але дивовижний шоколадний колір приємно кидається в око. Гарний настрій з ранку забезпечено, якщо ви підсмажите на сніданок шоколадні оладки – пишні, ароматні, солодкі!!!

Що потрібно для приготування шоколадних оладок:

  • 300 грамів борошна,
  • 40 грамів какао,
  • 0,4 літра кефіру,
  • 60 грамів цукру,
  • 1 яйце,
  • 2 грами соди,
  • 5 мілілітрів свіжого соку лимона,
  • 60 мілілітрів рослинного масла.

Змішайте кефір з соком лимона, яйцем і цукром. Потім додайте інші інгредієнти:

  • борошно,
  • какао-порошок
  • і харчову соду.

Перемішайте тісто до однорідного стану.
Тісто має бути досить густе по консистенції.
І дуже важливий нюанс – воно не повинно довгий час стояти. Тому починайте жарити оладки відразу після приготування тіста.
Сковороду добре розігрійте і наливаючи рослинне масло, смажте млинці на помірному вогні з двох сторін до золотистого. У процесі приготування, оладки добре піднімаються і залишаються пишними після охолодження.