Як приготувати карамель
Що може бути смачніше для дітей, ніж карамель… Цей смаколик не залишить байдужим навіть дорослих, особливо тих, хто полюбляє солодощі. А для господинь – карамель буде стандартним додатком для приготування тортів та печива. Тому читайте рецепт приготування карамелі вдома.
Що потрібно для того, щоб приготувати карамель:
- 1,2 літра свіжого молока,
- 1 стакан сухого молока,
- 100 грамів вершкового масла,
- 3 склянки цукру.
Змішаємо воєдино молоко і цукор, помістимо в каструлю і поставимо на слабкий вогонь варитися. При цьому необхідно весь час помішувати. Варити, поки маса не почне набувати коричневий відтінок. Потім додаємо масло і варимо до повної готовності.
На приготування карамелі йде приблизно 1,5 години. Якщо будете варити менше, то у вас вийде згущене молоко – теж непоганий варіант.
Якщо ж ви переварите карамель, то вона перетвориться на цукерочки-іриски.
Головне під час приготування карамелі – добре перемішувати, щоб не пригоріло та не взялось грудочками. Звичайно довго, але воно того варте!