Приготуйте пиріг з капустою
Ще з дитинства мене частували пирогами, а особливо був відомий пиріг з капустою, який готували на домашньому кислому молоці, (на кефірі смак інший) та зі свіжої капусти, яку щойно зрізали на огороді. Тому спробуйте приготувати такий пиріг, не пожалкуєте.
Для начинки капустяного пирога потрібно взяти:
- 1 невеликий качан капусти,
- 1 цибулину,
- 3 зубки часнику,
- 1 морквину,
- 300 грамів копченої ковбаски,
- 2 столові ложки томатної пасти,
- кмин, мелений чорний перець, сіль.
Для тіста потрібно взяти:
- 2 яйця,
- 1 стакан кислого молока (можна взяти кефір),
- 1 стакан майонезу,
- 0,5 чайної ложки соди,
- 2 чайні ложки оцту,
- 10-15 столових ложок борошна з гіркою,
- сіль за смаком.
Капусту шаткуємо, моркву натираємо на тертці, цибулю нарізаємо смужками. Смажимо в сковороді на рослинній олії. Додаємо сіль, приправи ковбаску і томатну пасту. Тушкуємо до готовності.
Змішуємо інгредієнти для тіста. Воно повинне вийти не густим.
На застелену фольгою або пергаментом круглу форму виливаємо половину тіста. Потім капустяну начинку і наверх залишилася половина тіста.
Ставимо в розігріту духовку на середній вогонь. Випікаємо протягом 30-40 хвилин до появи рум’яної скоринки. Перевіряємо за допомогою сірника готовність. Дістаємо форму з духовки, накриваємо серветкою і даємо трохи охолонути.
Потім витягуємо і ріжемо на порційні шматочки. Смачнющий ароматний пиріг з капустою готовий!