Картопляний салат
Інколи Вам хочеться якоїсь простої їжі, нехитрої, але смачної. Не хочеться довго морочити собі голову та довго готувати. Хочеться взяти один продукт, правильно його обробити і насолодитись смачною стравою. Наприклад можна в такому разі – приготувати картопляний салат. Доречі багато людей обожнюють картоплю, у всіх видах, тому Ви не прогадаєте. Цей класичний теплий картопляний салат включає в себе не тільки картоплю, а й зелень і заправку-вінегрет, тому він неймовірно смачний (звичайно картоплю потрібно брати хорошої якості).
Компоненти для приготування салату:
– 900 грамів гарної якісної картоплі,
– 4 столові ложки сухого білого вина (або 2 ст.л. сухого білого вермуту плюс 2 ст.л. курячого бульйону),
– 2 столові ложки винного оцту (або 1 ст.л. оцту плюс 1 ст.л. лимонного соку),
– 1 чайні ложки гірчиці,
– 1/4 чайної ложки солі,
– 6 столових ложок оливкової олії,
– мелений чорний перець за смаком,
– 1-2 столові ложки дрібно нарізаної зеленої цибулі,
– 2-3 столові ложки дрібно нарізаної суміші різних свіжих трав (або петрушки).
Картоплю відварюємо в підсоленій воді до готовності. Ніж крізь готову картоплю повинен проходити без нагрузки, але бульби не повинні бути м’якими і розвареними. (можна приготувати картоплю в мікрохвильовці.) Як тільки картопля трохи охолоне, потрібно її почистити.
Нарізаємо теплу картоплю тонкими скибочками.
Збризкуємо картоплю вином і акуратно перемішуємо.
Готуємо заправку. Збиваємо оцет, лимонний сік, гірчицю і сіль до повного розчинення солі.
Потроху додаємо оливкову олію, продовжуючи збивати.
Додаємо в заправку дрібно нарізану зелену цибулю.
Заправляємо салат і посипаємо його свіжими травами. Перемішуємо. Подаємо до столу теплим, або кімнатної температури.