Сайт рецептів українською

Картопляний салат

Картопляний салат

Інколи Вам хочеться якоїсь простої їжі, нехитрої, але смачної. Не хочеться довго морочити собі голову та довго готувати. Хочеться взяти один продукт, правильно його обробити і насолодитись смачною стравою. Наприклад можна в такому разі – приготувати картопляний салат. Доречі багато людей обожнюють картоплю, у всіх видах, тому Ви не прогадаєте. Цей класичний теплий картопляний салат включає в себе не тільки картоплю, а й зелень і заправку-вінегрет, тому він неймовірно смачний (звичайно картоплю потрібно брати хорошої якості).

Компоненти для приготування салату:

– 900 грамів гарної якісної картоплі,
– 4 столові ложки сухого білого вина (або 2 ст.л. сухого білого вермуту плюс 2 ст.л. курячого бульйону),
– 2 столові ложки винного оцту (або 1 ст.л. оцту плюс 1 ст.л. лимонного соку),
– 1 чайні ложки гірчиці,
– 1/4 чайної ложки солі,
– 6 столових ложок оливкової олії,
– мелений чорний перець за смаком,
– 1-2 столові ложки дрібно нарізаної зеленої цибулі,
– 2-3 столові ложки дрібно нарізаної суміші різних свіжих трав (або петрушки).

Картоплю відварюємо в підсоленій воді до готовності. Ніж крізь готову картоплю повинен проходити без нагрузки, але бульби не повинні бути м’якими і розвареними. (можна приготувати картоплю в мікрохвильовці.) Як тільки картопля трохи охолоне, потрібно її почистити.

Нарізаємо теплу картоплю тонкими скибочками.

Збризкуємо картоплю вином і акуратно перемішуємо.

Готуємо заправку. Збиваємо оцет, лимонний сік, гірчицю і сіль до повного розчинення солі.

Потроху додаємо оливкову олію, продовжуючи збивати.

Додаємо в заправку дрібно нарізану зелену цибулю.

Заправляємо салат і посипаємо його свіжими травами. Перемішуємо. Подаємо до столу теплим, або кімнатної температури.