Рецепт джему з груш, яблук, слив та персиків
Рецепт приготування дуже смачного джему з різних фруктів, а в даному випадку з груш, додаючи яблука та спіленькі персики.
на 500 грамів слив:
– 20 грамів желатину в гранулах,
– 1 кілограм цукру,
– 2 персики великі,
– 2 яблука великих,
– 2 сантиметра кореня імбиру,
– 1 груша,
– 1 лимон (сік),
– 1 паличка кориці,
– 1 чайна ложка насіння коріандру.
Залити желатин водою для набухання, після набрякання поставити на вогонь, помішуючи нагрівати до повного розчинення, не доводячи до кипіння.
Всі фрукти промити, очистити від шкірки, нарізати невеликими скибочками, прибравши насіння і все зайве, викласти в широку каструлю, покласти корицю, імбир, коріандр і додати сік лимона, все перемішати.
Влити в каструлю 1 склянка води і довести все до кипіння, потім до мінімуму знизити вогонь, всипати цукор, без кришки проварити 15 хвилин, періодично помішуючи, після чого корицю дістати, а в гарячий джем додати желатин.
Далі ароматний джем з груш, яблук, слив та персиків розливається по стерилізованим банкам, закривається стерильними кришками, забирається на зберігання в холод.