Абрикосовий конфітюр з горіхами
Ще один конфітюр, але вже з добавлянням горіхів до абрикос. Також дуже смачно.
Інгредієнти:
На 1 літр:
- 1 кілограм стиглих абрикосів,
- 1 кілограм цукру,
- 1,5 склянки води
- 1 склянка мигдалю або фундука.
Приготування:
Горіхи обдати окропом і зняти шкірку. Абрикоси перебрати, вимити й обсушити. Плоди розділити на половинки і видалити кісточки.
Підготовлені абрикоси викласти в каструлю, додати 800 грамів цукру та залишити на 1 годину.
Для сиропу цукор, що залишився розчинити у воді і закип’ятити. Гарячим сиропом залити абрикоси, обережно перемішати, довести до кипіння і варити, час від часу помішуючи, 2-3 хвилини на повільному вогні.
В абрикоси з сиропом додати горіхи, перемішати, зняти з вогню і залишити в прохолодному місці на 8-10 годин. Потім ще раз довести до кипіння і варити 20-25 хвилин.
Гаряче варення розкласти в підготовлені банки та закатати. Перевернути догори дном, укутати і дати повністю охолонути.