Як приготувати варення з бузку
Весною жодна людина не пройде повз красивого та пахучого куща бузку! Він так смачно пахне, то чому ж не приготувати собі варення з пелюсток бузку?
Для приготування варення з бузку візьміть:
- Квіти бузку – 500 грам,
- Цукор – 500 грамів,
- Вода – 2 склянки,
- Лимон – половинка.
Приготування варення.
Зібрані квіточки бузку промиваємо холодною водою, щоб чистий продукт використовувати, заливаємо водою і кип’ятимо 10 хвилин.
Потім видавлюємо в отриману суміш лимон, накриваємо кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин.
Сік, що виділився за цей час, потрібно зціжувати в посуд для варіння варення, туди також додаємо потрібну кількість цукрового піску і варимо сироп.
Решту квітів бузку старанно розтираємо з однією ложкою цукру і соком лимона (10 крапельок), після чого занурюємо всю цю масу в готовий сироп і від моменту закипання варимо 20 хвилин на дуже повільному вогні, періодично помішуючи. Готове варення розливають по банках і закочуємо.
І взимку, чи й влітку та восени – п’ємо ароматний чай з бузковим варенням.