Сайт рецептів українською

Повидло із слив з апельсином

Повидло із слив з апельсином

Коли приходить час стиглих слив, починається консервування врення. Для цього різновиду повидла із слив, потрібно добавити до суміші апельсини. Тому і смак буде своєрідний, а якщо правильно приготувати, то з такого варення можна робити смачну випічку.

Для варення візьміть слив близько 3 кілограм.
Перепустіть сливи через ручну м’ясорубку, разом із трьома невеликими апельсинами.
Пересипте їх 3 кілограмами цукру і поставте на повільний вогонь закипати, після закипання варіть хвилин 40, вимкніть, залиште прохолонути на нічь.
На ранок маса буде вже досить густа, знову поставте на вогонь і варіть до бажаної густоти (ще приблизно хвилин 30).
Розкладіть в гарячому вигляді у підготовлені банки, закрийте капроновими кришками. Можна варити і в три прийоми по 15-20 хвилин, чим менше часу вариться, тим рідшими буде готовий продукт. Але для приготування різної випічки потрібна густа консистенція.
На смак дуже гарне виходить повидло.
Виходить приблизно 6 літрових баночок.