Як приготувати вареники з капустою
Українська національна страва – звичайно вареники. А якщо взяти смачної домашньої капусти, та протушкувати її, потім зробити начинкою, ось тоді і виходить одна з найсмачніших страв – вареники з капустою! Спробуйте приготувати, не пожалкуєте.
Для приготування вареників з капустою потрібно взяти:
– Борошно – близько 500 грамів,
– крашанки – 1 штука,
– сироватка, або кисле молоко – приблизно грамів 250,
– сода, сіль.
– капуста – невелика капустина,
– сало (для зажарки) –
– цибуля (для зажарки) –
Спочатку готуємо звичайне тісто для вареників, але обов’язково замішуєте без розпушувачів, а ще краще на домашній сироваткі, або кислому коров’ячому молоці. Для цього в просіяне борошно добавляємо сіль, соду та гарно перемішуємо. Потім частинами вливаємо молоки чи сироватку, добавляємо крашанку та добре вимішуємо на кухонній дошці, яку посипаємо також борошном, щоб не прилипало тісто.
Дрібно нарізаємо капусту, та тушкуємо її на сковорідці. Доки тісто буде готове, капуста вихолоне, та буде придатна для начинки. Доречі, можна в капусту, коли вона прохолоне, додати дрібно нарізані варені крашанки, буде смачно, але це вже на Ваш смак.
Далі потрібно сформувати самі вареники, які повинні мати приблизно такий вигляд, хоча це вже на вибір господині.
Закипячуємо воду в каструлі, ставимо зверху решітку, або по старовинному, обв’язуємо марлею. Коли вода закипить, викладаємо вареники в каструлю, а так як ми варимо на пару, то вареники до води торкатись не повинні, тому що то вже буде зовсім інша страва. Та варимо вареники на пару 5 хвилин.
В цей час піджарюємо сало, та витопленим жиром змащуємо посудину, в яку будемо викладати вареники. Після того, як вареники виклали, потрібно підтрусити їх, щоб вони змастилмсь, та не прилипали один до одного – це важливо.
Одночасно робимо зажарку з сала та цибулі, якою потрібно буде змастити всі вареики, перед подаванням на стіл.
Коли всі вареники будуть зварені, дуже добре змащуємо їх зажаркою з сала та цибулі, та гарячими подаємо до столу.
Отже – смачного! -:))