Прості булочки з сиром
А якщо взяти просто сир, та просто муку, та трішки бажання, тоді можна приготувати прості булочки з сиром, а якщо є бажання, додати до начинки ізюм та для смаку цедру лимона.
Для приготування булок візьміть:
- 6 стаканів борошна,
- 500 грамів сиру (бажано гарно віджатого, тобто тверденького),
- 1 стакан цукру,
- 4 штуки крашанок,
- 1 склянка теплої води,
- 220 мілілітрів соняшникової олії,
- цедра одного лимона,
- 100 грамів ізюму,
- 60 грам дріжджів – або 1,5 пачки сухих дріжджів.
У мисці з мукою в середині зробіть отвір і засипте дріжджі, заливши їх теплою водою. Пермішайте, щоб дріжджі розчинилися. Додайте масло, 2 яйця і половину цедри лимона.
Руками замісіть тісто. Покладіть його в змащену маслом миску і накрийте чистим рушником або харчовою плівкою, щоб тісто збільшилося вдвічі. Поставте в тепле місце.
Поки тісто піднімається, зробіть сирну начинку. У мисці змішайте сир, родзинки, цукор, що залишився, яйце і половину цедри. Змішайте до однорідної маси. Поставте в холодильник. Духовку нагрійте до 180 градусів.
Коли тісто піднялося, розкачайте його. Гострим ножем наріжте тісто на квадратики.
Начиняйте кожен квадратик 2 чайними ложками сирної маси. Закрийте за принципом конвертика. Змастіть всі булочки жовтком і залиште на 10 хвилин перед тим, як ставити в духовку, щоб вони трохи осіли.
Випікайте 30-35 хвилин до золотистої скоринки. Осудіть і присипте цукровою пудрою.