Основні хитрощі в кулінарії для господинь
Кулінарія – це наука правильного приготування смачних страв. А хитрощів в кулінарії так багато, що описати їх практично неможливо, але деякі зних зазвичай потрібно знати, щоб приготування кулінарних страв не було великою проблемою. Тому читайте деякі хитрощі в кулінарії для господинь.
Овочі набагато довше зберігаються, якщо перед укладанням в холодильник гарненько їх вимити і висушити.
Овочі слід різати тільки ножем з нержавіючої сталі. І чим більший нарізані овочі, тим краще, – в великих шматках надійніше зберігаються вітамін С і мінеральні солі.
Дрібка цукру, в процесі варіння додана до овочів, значно покращує їх смак.
У заморожених овочах збережеться вітамін С, якщо швидко розморозити їх у киплячій воді.
Томатна паста не буде пліснявіти, якщо її посипати сіллю і залити тонким шаром рослинної олії.
Зваривши бульйон, краще відкласти його заправку на потім: чистий бульйон зберігається краще, ніж суп або борщ.
Щоб квасоля, сочевиця і горох зварилися швидше, рекомендується, перебравши їх і промивши, замочити на 5-6 годин у холодній воді. Зазвичай квасоля намочується на ніч, а вранці з неї варять борщ.
Баклажани перед приготуванням розріжте на шматочки і 5 хвилин потримаєте в холодній підсоленій воді.
Перед засолкою обшпарте огірки окропом і довгий час їх колір залишиться смарагдово-зеленим.
Якщо додати в розсіл гірчицю, огірки не тільки стануть смачнішими, вони ще й набагато довше збережуться.
З лимона, якщо його на 5 хвилин помістити в гарячу воду, можна отримати набагато більше соку, ніж з не обробленого лимона.
Такі ось невеликі хитрощі в кулінарії для господинь, які завжди знадобляться.