Сайт рецептів українською

Основні хитрощі в кулінарії для господинь

Основні хитрощі в кулінарії для господинь

Кулінарія – це наука правильного приготування смачних страв. А хитрощів в кулінарії так багато, що описати їх практично неможливо, але деякі зних зазвичай потрібно знати, щоб приготування кулінарних страв не було великою проблемою. Тому читайте деякі хитрощі в кулінарії для господинь.

Овочі набагато довше зберігаються, якщо перед укладанням в холодильник гарненько їх вимити і висушити.

Овочі слід різати тільки ножем з нержавіючої сталі. І чим більший нарізані овочі, тим краще, – в великих шматках надійніше зберігаються вітамін С і мінеральні солі.

Дрібка цукру, в процесі варіння додана до овочів, значно покращує їх смак.

У заморожених овочах збережеться вітамін С, якщо швидко розморозити їх у киплячій воді.

Томатна паста не буде пліснявіти, якщо її посипати сіллю і залити тонким шаром рослинної олії.

Зваривши бульйон, краще відкласти його заправку на потім: чистий бульйон зберігається краще, ніж суп або борщ.

Щоб квасоля, сочевиця і горох зварилися швидше, рекомендується, перебравши їх і промивши, замочити на 5-6 годин у холодній воді. Зазвичай квасоля намочується на ніч, а вранці з неї варять борщ.

Баклажани перед приготуванням розріжте на шматочки і 5 хвилин потримаєте в холодній підсоленій воді.

Перед засолкою обшпарте огірки окропом і довгий час їх колір залишиться смарагдово-зеленим.

Якщо додати в розсіл гірчицю, огірки не тільки стануть смачнішими, вони ще й набагато довше збережуться.

З лимона, якщо його на 5 хвилин помістити в гарячу воду, можна отримати набагато більше соку, ніж з не обробленого лимона.

Такі ось невеликі хитрощі в кулінарії для господинь, які завжди знадобляться.