Сайт рецептів українською

Чим корисні страви з риби сьомги

Чим корисні страви з риби сьомги

Рибні страви завжди користувались особливою популярністю, а особливо страви з сьомги! Тому страви з сьомги гідні не тільки уваги, але й захоплення. Незважаючи на те, що така риба досить дорога, все-таки можна дозволити купувати її хоча б раз на тиждень. Тим більше, слабосоленого шматочка сьомги вистачить на кілька днів. Ідеальний варіант – на білий батон або хлібець з маслом покласти тоненький шматочок слабосоленої або копченої сьомги. Додавши овочі, ми отримаємо повноцінним корисний і смачний сніданок.

Сьомга смачна і надзвичайно корисна в порівнянні з іншими видами риб. У ній міститься багато мелатоніну, що сприяє омолодженню клітин організму і благотворно впливає на нервову систему. Їжте сьомгу і ваша шкіра буде красивою, а самопочуття прекрасним, адже в цій рибі містяться цінні антиоксиданти, що пригнічують окисні процеси в організмі і є відмінною профілактикою ракових захворювань і тромбофлебіту.

Поліненасичені жирні кислоти Омега-3, що входять до складу сьомги, сприяють регулюванню гормону стресу, а це значно впливає на настрій і емоційний стан людини. Так що нервова система відновиться і ви зможете уникнути багатьох недугів, та й спокійнішими будете.

У сьомгі багато мікроелементів: залізо, фосфор, хлор, кальцій, фолієва кислота, магній, селен. Завдяки введенню цього цінного продукту в раціон харчування, ви зможете зміцнити імунітет і поліпшити пам’ять, нормалізувати артеріальний тиск, відновити роботу печінки і травної системи.

Сьомга багата вітамінами В6, В12, D, Е. Завдяки цим вітамінам поліпшується стан крові, зміцнюється кісткова і м’язова тканини, організм насичується чудовим набором речовин для захисту від недуг і негативного впливу навколишнього середовища.