Як приготувати салат “Мімоза” – один із варіантів
Смачний салат, який готується дуже просто, має чудовий смак та досить ситний. А головна його особливість – до складу салату не входить м’ясо. Тому салат “Мімоза” можна сміливо вживати під час проведення різноманітних дієт. Отже читайте різновид приготування салату “Мімоза”, який повинен Вам сподобатись.
Інгредієнти для приготування салату “Мімоза”:
- 200 грамів консервованої риби в маслі (краще всього сайри),
- 300 грам картоплі (можна зразу при варінні присолити, а можна потім, під час формування салату),
- 200 грамів моркви (моркву також можна присолити відразу, а можна потім),
- сирок плавлений 2 штуки,
- 150 грам цибулі,
- 4 яйця,
- сіль за смаком,
- майонез, або сметана з кислинкою.
Приготування салату “Мімоза”:
Картоплю і моркву відварити до готовності. Остудити та почистити.
Цибулю дрібно нарізати. Залити її окропом, залишити на 10 хвилин, потім воду злити, далі цибулю промити в холодній воді (це робиться для того, щоб прибрати гіркоту).
Моркву та картоплю натерти на дрібній тертушкі.
Зварити яйця круто. Дати охолонути. Відокремити білки від жовтків. Білки та жовтки натерти на дрібній тертці.
З риби злити масло, та розім’яти рибу виделкою.
Плавлені сирки можна охолодити, та також натерти на дрібній терці.
Приготування салату “Мімоза”
На дно салатниці викладаємо спочатку картоплю, присолюємо та змащуємо майонезом.
Потім викладаємо потовчені рибу, яку теж прокапуємо майонезом.
Потім викладаємо приготовлену цибулю.
Слідуючий шар формуємо з моркви, яку можна трішки присолити та змастити зверху майонезом.
Потім викладаємо подрібнені білки, які також прокапуємо майонезом.
Слідуючий шар робиться з подрібненого плавленого сиру, який також змащуємо майонезом.
І останній шар – прикрашаємо подрібненими жовтками.
Ось приблизно так і робимо салат “Мімоза”, тож смачного, та залиште свої коментарі, та побажання про сам салат, та його приготування.