Що робити, щоб картопля не розварювалась при варінні
Розварена картопля може зіпсувати страву, над якою Ви так старанно працюєте. Наприклад для салатів з картоплею, потрібно, щоб картопля була ціленькою, для того, щоб ї можна було подрібнити, або вирізати з неї середину для фарширування. Таких прикладів може бути безліч, та цій проблемі можна зарадити.
Для того, щоб картопля не розварилась при варінні, потрібно вибрати одну з порад.
По перше, потрібно для певних страв брати певні сорти картоплі. Наприклад жовті види картоплі добре розварюються, тому вони більше подійдуть для супів та пюре.
По друге – не у всі страви потрібно класти картоплю з самого початку до закіпання. Наприклад моя знайома з Криму, при варінні супів картоплю кладе за 5 хвилин до закінчення варіння, потім суп знімає та дає йому постояти. Картопля добре доходить до своєї кондиції, та зберігає максимальну кількість поживних речовин.
А якщо великого вибору сортів картоплі ви не маєте, та й в родині полюбляють добре проварену картоплю, тоді скористайтесь наступною порадою. Коли поставите картоплю варитися, візьміть трохи лимона (часточку), та покладіть лимон в каструлю коли вода закипить. Лимонний сік не дасть картоплі розваритись, навіть при довготривалому варінні. Як бачити – все просто та не потребує чогось особливого! Отже – тепер ви знаєте, що потрібно робити щоб картопля не розваювалась при варінні.