Сайт рецептів українською

Що робити, щоб картопля не розварювалась при варінні

Що робити, щоб картопля не розварювалась при варінні

Розварена картопля може зіпсувати страву, над якою Ви так старанно працюєте. Наприклад для салатів з картоплею, потрібно, щоб картопля була ціленькою, для того, щоб ї можна було подрібнити, або вирізати з неї середину для фарширування. Таких прикладів може бути безліч, та цій проблемі можна зарадити.

Для того, щоб картопля не розварилась при варінні, потрібно вибрати одну з порад.

По перше, потрібно для певних страв брати певні сорти картоплі. Наприклад жовті види картоплі добре розварюються, тому вони більше подійдуть для супів та пюре.

По друге – не у всі страви потрібно класти картоплю з самого початку до закіпання. Наприклад моя знайома з Криму, при варінні супів картоплю кладе за 5 хвилин до закінчення варіння, потім суп знімає та дає йому постояти. Картопля добре доходить до своєї кондиції, та зберігає максимальну кількість поживних речовин.

А якщо великого вибору сортів картоплі ви не маєте, та й в родині полюбляють добре проварену картоплю, тоді скористайтесь наступною порадою. Коли поставите картоплю варитися, візьміть трохи лимона (часточку), та покладіть лимон в каструлю коли вода закипить. Лимонний сік не дасть картоплі розваритись, навіть при довготривалому варінні. Як бачити – все просто та не потребує чогось особливого! Отже – тепер ви знаєте, що потрібно робити щоб картопля не розваювалась при варінні.