Компоти на зиму із заморожених та свіжих ягід
Компоти на зиму із заморожених та свіжих ягід чим вигідні, що можна робити справжні мікси, які взимку зробити немає можливості. Хоча в наш час в морозильній камері можливо заморозити всі ягоди та скільки потрібно, але в такому варіанті є свої незручності. По перше – все потребує енергіїї, місця для зберігання, та немає гарантії, що не зіпсується холодильник, або щось ще… Не потрібно забувати, в якій країні ми живемо… Тож краще приготувати компоти на зиму вже влітку, а скориставшись замороженними ягодами, можна дочекатись наприклад смородини та агрусу і абрикос, щоб міксований компот був ще смачніший та корисніший.
Тож для початку розморозимо заморожені порічки, (варення з порічок) які додадуть компоту приємну кислинку та свій аромат.
Також розморозимо заморожену полуницю, (варення з полуниці) яка надасть компоту свій неперевершений аромат, та колір.
А добавлянням замороженої суниці (варення з лісової суниці) ми надамо компоту красивого кольору та ще раз підкреслимо смак.
Потім потрібно взяти свіжу смородину, яка щойно дозріла. Смородина додасть компоту додаткові мікси в кольорі та смаку, а про користь смородини навіть говорити не потрібно… Просто потрібно її вживати взимку!
Також обов’язково потрібно додати свіжу малину, якої в цей час багато, та вона набрала всі свої найкращі смакові якості.
А далі можете добавити також абрикоси, агрус та інші ягоди, щоб компоти на зиму були ще смачніші.
Отже всі ягоди потрібно накласти в банки так, щоб загальний об’єм був десь літрова банка ягід – на одну трилітрову банку!
Потім в кожну банку потрібно добавити півтора стакани цукру (200 грамовий стакан).
Потім в кожну банку потрібно всипати чайну ложку лимонної кислоти (без верха) – ВАЖЛИВО!
Хочу нагадати, що для компотів, ягоди потрібно старанно мити. Банки краще пропарити на водяній бані. Кришки 5 хвилин прокип’ятити. Ці умови дуже важливі, щоб вся робота не зійшла на нівець…
Отже після того, як всі банки повністю укомплектовані всим потрібним, заливаємо в кожну банку киплячу воду та закупорюємо залізними кришками.
Потім всі банки потрібно перевернути та укутати чимось теплим на 24 години. Після чого розкутати, поставити в звичайне положення, дати вихолонути повністю, та перенести в прохолодне місце для довго-тривалого зберігання. І таким компотом ви будете пригощати всіх своїх знайомих та родину. Тому що компоти на зиму із заморожених та свіжих ягід дуже корисні, так як зберігають максимальну кількість корисних речовин.