Холодне варення з ягід та фруктів на зиму
Холодне варення з ягід та фруктів на зиму в наш час стало досить відоме, а причина досить проста… Дуже просто готувати, та максимальна користь від такого варення взимку. Отже пропоную вам рецепт варення, в якому зібрано кілька різновидів ягід та фруктів, що максимально покращує смак заготовки. Я думаю, що такий мікс сподобається практично всім.
Для приготування варення було взято:
– 1,2 кілограми малини,
– 0,9 колограма порічок,
– 1,25 кілограми смородини,
– 2 лимони,
– 3 апельсини.
- Потім потрібно зважити всю загальну масу, та добавити цукор, в розмірі 1 до 2. Тобто взяти цукру в 2 рази більше.
- Отже, для приготування такого варення, потрібно взяти 2 лимони та 3 апельсина середніх розмірів.
- Також потрібно взяти малину, яку потрібно почавити.
- Також потрібно взяти порічки та смородину, які також потрібно розчавити. Але в даному випадку смородина перемелена на м’ясорубку, так само як лимони та апельсини. Все повинно бути приблизно таким на вигляд перед змішуванням.
- Потім все перемішуємо, добавляємо цукор, та даємо постояти десь до години, періодично перемішуючи, щоб цукор максимально розтанув.
- Потім варення потрібно розкласти в підготовлені банки.
- Присипати цукром.
- Та закрити капроновими кришками.
Після чого холодне варення з ягід та фруктів потрібно винести на зберігання в холодне місце. Буде дуже смачне та корисне варення взимку.