Салат грибний – грузді під шубою
Приготувати салат шуба можна не тільки з оселедця, але й з грибами, наприклад груздями. Такі грби досить універсальні, та мають чудові смакові якості. Тому й пропонується Вам рецепт – салат гриби під щубою.
Для приготуваня салату з грбів під шубою, візьміть:
- Відварена картопля (пара великих бульб),
- Грузді (грам 200),
- Маринована в 3% оцті цибуля (1 головка, порізана півкільцями),
- Морква (2 середні),
- Буряк (1 великий, або 2 середні),
- Сіль,
- Пісний або соєвий майонез.
Картоплю, моркву та буряк натираємо. Картоплю можна розім’яти і виделкою. Гриби дрібно нарізаємо. Цибулю перед маринуванням нарізаємо тонкими півкільцями.
Викладаємо шар груздів, шар маринованої цибулі, шар підсоленої картоплі, щедро промазуємо пісним соусом. Потім викладаємо шар підсоленої моркви і шар підсолених буряків, і знову щедро змащуємо соєвим або пісним майонезом. Тепер салат має настоятися в холодильнику.
Можна кожен шар овочів змішати з майонезом, тоді не доведеться довго чекати, поки грибна “шубка” просочиться.
Ось так готують салат з груздів під шубою.