Сайт рецептів українською

Салат грибний – грузді під шубою

Салат грибний – грузді під шубою

Приготувати салат шуба можна не тільки з оселедця, але й з грибами, наприклад груздями. Такі грби досить універсальні, та мають чудові смакові якості. Тому й пропонується Вам рецепт – салат гриби під щубою.

Для приготуваня салату з грбів під шубою, візьміть:

  • Відварена картопля (пара великих бульб),
  • Грузді (грам 200),
  • Маринована в 3% оцті цибуля (1 головка, порізана півкільцями),
  • Морква (2 середні),
  • Буряк (1 великий, або 2 середні),
  • Сіль,
  • Пісний або соєвий майонез.

Картоплю, моркву та буряк натираємо. Картоплю можна розім’яти і виделкою. Гриби дрібно нарізаємо. Цибулю перед маринуванням нарізаємо тонкими півкільцями.

Викладаємо шар груздів, шар маринованої цибулі, шар підсоленої картоплі, щедро промазуємо пісним соусом. Потім викладаємо шар підсоленої моркви і шар підсолених буряків, і знову щедро змащуємо соєвим або пісним майонезом. Тепер салат має настоятися в холодильнику.

Можна кожен шар овочів змішати з майонезом, тоді не доведеться довго чекати, поки грибна “шубка” просочиться.

Ось так готують салат з груздів під шубою.