Рецепт приготування легкої лазаньї
Лазанья – досить смачна страва, але досить калорійна, а тому пропонується для Вас рецепт приготування легкої лазаньї.
Для початку потрібно підготувати начинку для нашої лазаньї.
Для цього обсмажуємо м’ясний фарш до стану напівготовності. Окремо обсмажуємо цибулю, гриби та болгарський перець до стану напівготовності. Перемішуємо разом підготовлений фарш з овочами, даємо охолонути.
Тепер приготуємо соус для лазаньї.
Для приготування полегшеного соусу для лазаньї змішайте сметану, кефір, дрібно порізану зелень, додайте сіль, мелений перець, спеції (хмелі-сунелі, коріандр, орегано). Соус для лазаньї готовий.
Листки для лазаньї.
Якщо ви не зможете знайти готові листи для лазаньї, їх можна приготувати самостійно. Для цього візьміть 3 склянки борошна і поступово додайте 1 склянку холодної води, потім 2 яйця, 1 столову ложку рослинної олії і сіль за смаком.
Тісто ретельно вимішуємо і залишаємо на 1 годину в холодильнику.
Після цього тісто розкочуємо в тонкі пластини (2 мм), ріжемо на широкі смуги і підсушуємо.
Перед укладанням у форму, такі «домашні листи» потрібно відварити у великій кількості води до напівготовності (приблизно хвилини дві).
Тепер приступаємо до складання страви.
На дно форми для лазаньї викладаємо готові листи лазаньї.
На листи лазаньї викладаємо фарш з овочами, помідори і проливаємо перший шар підготовленим соусом. Операцію повторюємо 3 рази.
Останній шар листами лазаньї не закриваємо, а посипаємо тертим на дрібній тертці сиром. Відправляємо блюдо в духовку та запікаємо 30 хвилин, при температурі 220 градусів.
Ось такий простий рецепт приготування легкої лазаньї, тому смакуйте.