Абрикоси у власному соку
Стиглі абрикоси розрізати на половинки і видалити кісточки. В минулому рецепті читайте як консервувати компот з цілих абрикос. Половинки укласти в банки щільно, зрізом униз, пересипаючи цукром. Навіть можна виваляти половинки в цукор, а потім дуже швидко викласти в банки.
Заповнені банки прикрити кришками і поставити на ніч у холодне місце, щоб вони пустили сік.
Наступного дня доповнити банки абрикосами з цукром до плічка, бо вони трохи сядуть, і поставити стерилізувати.
Стерилізація:
– півлітрові банки – 10 хвилин,
– літрові банки – 15 хвилин.
Відразу закрутити підготовленими кришками, перевернути та укутати ковдрою до повного охолодження.
Смачних Вам абрикос взимку.