Консервування абрикос простим компотом
Консервовані абрикоси взимку добре підходять для приготування кисілів, та звичайного вживання. Маринад з абрикосів досить смачній та корисний дітям та дорослим. А так як консервуються по рецепту з кісточками, то використати компот з абрикос потрібно протягом року. В наступному рецепті написано як консервувати абрикоси без кісточок.
Для консервування потрібно брати цілі абрикоси. Перестиглі не підуть, тому що з них після стерилізації буде майже пюре.
В підготовлені банки накладаємо плоди тісненько. Всипаємо 200 – 250 (краще) грамів цукру і заливаєм водою.
Потім стетилізуємо 25 хвилин. Тут потрібно уважно стежити за плодами, щоб не полопали.
Якщо стерилізація проходить в великій посудині, наприклад в балії при інтенсивному вогні, то температура буде розподілятись більш рівномірно і сам процес пройде на хвилин 5 – 10 швидше.
Якщо це дві – чотири банки і в каструлі на газовій плитці з двома конфорками, то звичайно процес закипання проходитиме трохи довше і тут потрібно до 30 хвилин. Тому потрібно стежити візуально за процесом.
Простерилізовані банки закатати підготовленими кришками, перевернути і укутати консервовані абрикоси до повного охолодження.
Смачного!