Солоні консервовані баклажани
Для шанувальників страв з баклажанів, викладено три рецепти приготування смачних заготовок на зиму, та вживання відразу, після приготування. Страви придатні для щоденного вживання, а також на свята. Головною умовою є видалення гіркоти, тому на цей пункт потрібно приділити особливу увагу, та добре вимочувати і віджимати, тоді страви будуть дуже смачні.
Перший рецепт засолювання баклажанів.
Перед засолюванням баклажани миють, бланшують, виймають з води і виделкою проколюють у кількох місцях. На ніч кладуть на похилу дошку під гніт. Звечора готують розсіл на 4 літри води : 1,5 стакана солі кип’ятять, потім охолоджують. Вранці баклажани нашпигувати часником, складають у каструлю і заливають розсолом, потім прикривають кружком, на який кладуть гніт.
Перед подачею до столу нарізають, додають цибулі, поливають олією.
Ще один рецепт солоних баклажанів.
У кип’ячу cольону воду кидають сині, кип’ятять 10-15 хвилин, витягують із розсолу, розрізають по довжині, складають на стіл під гніт, поки не збіжить гіркота. Потім піджарюють цибулю з олією, моркву потерти, добавить перець і часник.
Скласти щільно в каструлю під гніт.
Третій рецепт приготування баклажанів.
Підготовлені баклажани відварить у солоній воді ,розрізати вздовж, потримати під гнітом кілька годин і начинити натертим часником. Скласти у посуд, залити огірковим розсолом.
На 2 кілограми баклажанів беруть 3 головки часнику.
Для розсолу:
На 1 літр води – 2 столові ложки солі.