Салат з квашеної капусти на зиму
Дуже смачний салат з квашеної капусти, який ми часто робимо. Для св’яткового столу кращої закуски не знайдеш, а з біляшами – просто смак! А для тих, хто полюбляє більш м’який смак, можна взяти трохи менше оцту. Буде смачно й так і так. Тож сам рецепт.
– 1 кілограм моркви
– 1 кілограм солодкого перцю (ратунди)
– 1 кілограм цибулі
– 2 стручка гіркого перцю
– 2 чарки сахару
– 1 чарка солі
– 2 стакани оцту, навіть з одним стаканом буде добре
– 700 грамів олії
Все це на одне відро шаткованої капусти. Як Ви зрозуміли, краще брати зимові сорти капусти, щоб салат довго зберігав
твердість і вигляд, що найбільше ціниться в салатах з капусти!
Всю суміш добре перемішати в великій мисці і рівномірно, разом із соком розложити в підготовлені три-літрові банки.
Закатувати не потрібно, накрити капроновими кришками.
Бажано до самого верху не докидати, а якщо так, то два дні бажано збирати сік, щоб не пробіг через верх.
Смачного смакування салатом!!!