Сайт рецептів українською

Як приготувати салат олівьє

Як приготувати салат олівьє

Салат Олів’є – самий відомий салат із усіх відомих. Способів приготування його безліч, але в нашій країні класичний варіант практично один, може змінюватись лише кількість інгрідієнтів. Але не всі знають, що салат Олів’є відноситься до Французької кухні, а розробив його та вперше приготував французький повар Люсьен Оливье ще в середині 19 століття, та так нікому й не передав свій оригінальний рецепт салату Олів’є, який тримав у суворому секректі, але нас це не зупиняє, тому ми зробили такий салат одною з основних страв нашої Української кухні, а головне – жоден святковий стіл не обходяться без салату Олів’є, особливо Новий Рік!

Що потрібно для приготування салату Олів’є?

Якщо ви готуєте на невизначену кількість гостей, то беремо всоьго більше в кілька разів. А щоб точніше розрахувати кількість салату, то потрібно виходити з кількості картоплин, в розмірі ОДНА КАРТОПЛИНА на ОДНУ ЛЮДИНУ, а все інше відносно пропорції.

Один з головних інгрідієнтів салату є ковбаса. Завжди береться “Варена ковбаса” без сала, але краще брати відварене та подрібнене м’ясо, тоді смак буде кращий, та й користі більше. Часто замість ковбаси беруть куряче м’ясо, що також правильно, але не для всіх. А в оригінальному рецепті, французи використовівали перепелине м’ясо!!! Можете спробувати, цікаво, але нічого особливого, воно твердіше, та й на вигляд відрізняється, але кому як… Майонез брати потрібно жирний, звичайно можна пиготувати домашній, але всі так звикли до “технічної” їжі, що гості такий хід можуть не оцінити.

Тож беруться такі продукти для приготування салату Олів’є.

– 3 величенькі картоплини, відварені в мундирі, потім почищені та подріблені,
– 5 варених крашанок, теж подрібнити,
– 500 грамів ковбаси вареної, або відвареного м’яса, теж подрібленого,
– 1 банка маринованого зеленого горошку,
– 1 банка маринованоі кукурузки,
– 2 середніх маринованих огірків, або бочкові солоні огірки, теж подрібнити,
– майонез, та сіль.

Далі все змішуємо, запрвляємо майонезом, та ставимо в прохолодне місце на кілько годин, щоб настоялось, та можна подавати до столу. Буде смачно. Ось так готується салат Олів’є.