Як приготувати салат “Шуба”
Салат “Шуба”, або його ще називають оселедець під шубою, є одною з головних страв для святкового столу. Такий салат роблять різними варіантами, але ми його робимо своїм способом, який викладено на данній сторінці.
Що потрібно для приготування салату “Шуба”:
– один оселедець середнього розміру, бажано добре просолений, можна взяти скумбрію, буде цікавий смак.
– 2 середніх картоплини, я беру білих сортів, щоб була не розсипчата – натерти на терці.
– 2 морквини, бажано довгенькі, щод лекше було натирати на терку – натерти на терці.
– 1 столовий буряк, вибирати червоний та солодкий, саме круглий відповідає цим параметрам – натерти на терці.
– 3 варені крашанки, беріть білі великі та з одним жовтком, бажано домашні, жовтки яких дрібно нашинкувати, а жовтки натерти на терці.
– 1 цибулина, можна трішки потримати в морозилкі, або брати не дуже гірку, та подрібнити.
– біля 200 грамів майонеза, бажано з великою жирністью.
– пучок зеленої цибулі для прикрашання – подрібнити.
Підготовка продуктів для приготування салату.
По перше, цибулю краще ошпарити кип’ятком, або замаринувати для кращого смаку.
Кусочки рибки можна відразу змочити в олії, та виваляти в майонезі – буде смачніше.
Овочі натерти ну крупній терці, буде краще маститись майонезом.
Червоний буряк можно легенько присипати цукром, буде ще смачніше, тому що не всі бурячки можуть бути солодкими.
Дно тарілки смазати соняшниковою олією, це для зручності та для аромату, звичайно краще натуральну, не рафіновану олію, вана запашна.
Викладаємо інгрідієнти та формуємо салат.
На само дно тарілки викладаємо перший шар з натертої картоплі,
другим шаром викладаємо подрібнену рибу – це для того, щоб сік з риби переходив в картоплю, буде смачніше!
тетій шар – вже підготовлена цибуля.
Далі можна положити шар з подрібнених крашанок, але часто роблять і без нього, тут на свій смак.
Наступний шар – підготовлена морква.
Слідуючий шар – підготовлений червоний буряк.
Кожен шар гарно змастити майонезом!!!
Самий верх салату Шуба, посипати подрібненим жовтком та зеленою цибулею, можно також прикрасити четвертинками крашанок.
Приготовлений салат поставити на кілька годин, посля чого він готовий для вживання.
Смачного!