Картопляна запіканка
Картопля – страва всіх, кажуть це другий хліб, тому пропоную Вам приготувати швидкий сніданок – картопляна запіканка.
Нарізаєте картоплю кружечками, солите і укладаєте перший шар на змащене маслом дно протвеня або звичайної сковороди. Заливаєте цей шар сметаною, потім знову покриваєте невеликою кількістю картоплі, потім заливаєте все яйцями, перемішаними з сиром і спеціями. Потім знову сметаною. І щільно закриваєте майбутню запіканку знову ж картопляними кружечками. Акуратно змазуєте їх вершковим маслом.
Потім деко, чи сковороду ставите в духовку на півтори години, при температурі 150 градусів. За 5 хвилин до приготування посипаєте зверху тертим сиром. Пропорції вибирайте самі, як ви більше любите. Можна взяти неповну склянка сметани, півкіло молодої картоплі, 3 яйця. До речі, можна сміливо додавати і помідори, і гриби. На що у вас фантазії вистачить!
Смачного!