Цибуля фарширована з м’ясом і яйцем
З цибулі готують взагалі додатки до страв, а в данному рецепті будемо готувати страву – цибуля фарширована з м’ясом і яйцем.
- Цибуля (великі цибулини),
- 3/4 склянки вершків,
- 200 г філе курки (або баранини, телятини),
- 2 яйця,
- половину чашки вершків,
- сіль, перець, вершкове масло,
- мускатний горіх, сухарі.
Варити 2-3 хвилини в солоній воді великі цибулини, потім обережно вирізати ножем серцевинку з цибулі. Внутрішність подрібнити, розварити, протерти з 3/4 склянки вершків. Потовкти 200 г філе курки (або баранини, телятини) в ступці, додати 2 круто зварених яйця, ½ чашки вершків, солі, перцю, розтопленого вершкового масла, мускатного горіха, сухарів, перемішати з цибульним пюре і нафарширувати цибулини. Перекласти ряди цибулин в каструлі пластинками шпику, перев’язати ниточками, долити бульйоном, дати умліти.
До цибулі подається соус з каперсів, або Ваш улюблений соус.