Картопляна запіканка з крутими крашанками
Крутими бувають не лише герої, а насправді всі вони такими стають тоді, коли вживають крашанки, круто зварені, тобто варені більше 7 хвилин. А якщо додати до рецепту картоплю, то буде справжня геройська страва картопляна запіканка з крутими крашанками!
Для приготування страви беремо:
- 5 середніх картоплин,
- 5 яєць,
- 100 г тертого сиру,
- 100г свіжих або консервованих грибів,
- 25 г масла,
- 1 ложка борошна,
- 1 склянка молока (250 мл),
- 1 яйце,
- сіль і перець.
Нагріти духовку до середньої температури. Змастити деко. Покласти в каструлю старанно вимиту картоплю (з шкіркою), та яйця.
Довести до кипіння і варити до готовності картоплі.
Зняти з вогню, обдати холодною водою, остудити, очистити. Обережно порізати картоплю на скибочки і викласти ними дно дека. Розрізати яйця на кружечки і покрити ними шар картоплі. Посипати тертим сиром і грибами. Зверху викласти ще картоплю.
Розтопити в маленькій каструльці масло, додати борошно і розмішувати до стану однорідної маси. Влити молоко, помішуючи, і продовжувати варити суміш поки не загусне. Вбити в охолоджений соус яйце, заправити сіллю, перцем, збити і полити запіканку.
Суміш випікати 30 хв, або поки сир повністю не розплавиться. Охолодити протягом 10 хвилин перед подачею до столу.