Сайт рецептів українською

Картопляна запіканка з крутими крашанками

Картопляна запіканка з крутими крашанками

Крутими бувають не лише герої, а насправді всі вони такими стають тоді, коли вживають крашанки, круто зварені, тобто варені більше 7 хвилин. А якщо додати до рецепту картоплю, то буде справжня геройська страва картопляна запіканка з крутими крашанками!

Для приготування страви беремо:

  • 5 середніх картоплин,
  • 5 яєць,
  • 100 г тертого сиру,
  • 100г свіжих або консервованих грибів,
  • 25 г масла,
  • 1 ложка борошна,
  • 1 склянка молока (250 мл),
  • 1 яйце,
  • сіль і перець.

Нагріти духовку до середньої температури. Змастити деко. Покласти в каструлю старанно вимиту картоплю (з шкіркою), та яйця.
Довести до кипіння і варити до готовності картоплі.

Зняти з вогню, обдати холодною водою, остудити, очистити. Обережно порізати картоплю на скибочки і викласти ними дно дека. Розрізати яйця на кружечки і покрити ними шар картоплі. Посипати тертим сиром і грибами. Зверху викласти ще картоплю.

Розтопити в маленькій каструльці масло, додати борошно і розмішувати до стану однорідної маси. Влити молоко, помішуючи, і продовжувати варити суміш поки не загусне. Вбити в охолоджений соус яйце, заправити сіллю, перцем, збити і полити запіканку.

Суміш випікати 30 хв, або поки сир повністю не розплавиться. Охолодити протягом 10 хвилин перед подачею до столу.