Риба по домашньому “Ставрида”
Блюда з риби завжди мають своє місце на столі в будь якій родині. А таким способом приготуйте смачну рибну страву – риба по домашньому “Ставрида” .
Для приготування нашої рибки нам знадобиться:
– 1 літр кипячої холодної води
– 2 кілограми мороженої риби
– 1 стакан солі,
розмішати і цим розчином залити рибу та положити під гніт на 10 годин.
Витягти із цього розчину і залити: 1 літра води,
3столові ложки – уксусу на 15 хвилин.
Потім у цій воді промити і зняти шкіру і віділити від кісток. Порізати на кусочки, по смаку посолити і положити в банку: шар риби,
шар цибулі кружальцями,
лаврове листя,
перець горошок,
і залити доброю олією.
Практично через 24 години, а то й раніше (можна поекспериментувати) – риба “Ставрида” придатна для вживання.