Як приготувати домашню буженіну?
Ну дуже смачна страва – буженіна, тому не готувати її – просто неможливо, а приготувати домашню буженіну можна таким способом.
Отже для приготування домашньої буженіни нам потрібно:
– 2 столові ложки солі,
– 10 штук горошин чорного перцю,
– 1,5 кілограма м’яса, (краще брати свинне, але підійде й інше)
– 1 столова ложка цукру,
– 2 лаврових листка,
– 1 літр води.
Приготування:
Потрібно закипятити воду, вкинути всі спеції. Охолодити, вкинути у сироп м’ясо і дати настоятись 12 годин.
Коли м’ясо настоїться, ми його виймаємо і даємо стекти сиропу. Потім намазуємо шашликовою приправою. М’ясо ложимо у рукав для випікання і ставимо пектись у духовку на 1 годину при температурі 200-250 градусів.
Після охолодження, нарізаємо кружальцями, та подаємо до столу.