Риба запечена у фользі
Практично любі види сортів риби можна запікати в духовці, все буде смачне, а ось рецепт приготування страви – риба запечена в фользі.
Для приготування риби в фользі нам потрібно:
- 400-500 грам рибного філе
- 3 штуки картоплини,
- 250 грамів грибів,
- 1 цибулина ,
- лимоний сік,
- соєвий соус.
Приготування:
Для приготування риби у фользі згодиться будь-яка риба, білих або червоних сортів, жирна або ні, це вже на ваший смак.
В невиликій кількості олії, до світло-золотистого кольору піджарить цибулю, потім гриби( шампіньйони, вишенки). Коли гриби готові, чистимо картошку і нарізаємо пластинами товщиною не більше сантиметра. Викладаємо картошку на змазаний олією лист фольги. Зверху викладаємо гриби, потім рибу, злегка підсушену від маринаду на бумажному рушничкові.
Поверх риби викладаємо жарену цибулю. Всі шари можна змінювати, але порібно знати, що запікати рибу потрібно оберігаючи від прямого контакту листа фольги з ніжною м’якоттю риби.
Фольгу закріпляють так, щоб вийшов щільно закритий пакет. Ставимо щільно закритий пакет на деко і в духовку, приблизно на 30 хвилин. В фользі риба запікається у власному соку, і готове блюдо ми отримуємо дуже смачним, ніжним і духмяним. Але при цьому верхній шар риби, або овочів біде блідим, на ньому не буде скоринки. Цю проблему може вирішити соєвий соус. Також можна ближче до кінця приготування риби обережно відкрити пакет із фольги і залишити в такому вигляді у духовкі, щоб блюдо зарумянилось зверху.
При бажанні можна посипати його тертим сиром, але готове блюдо і без сиру буде смачним і красивим.