Сайт рецептів українською

Чіз-кейк без випікання зі згущеним молоком

Чіз-кейк без випікання зі згущеним молоком

Солодкі страви завжди повинні бути смачними. А приготувати Чіз-кейк без термічної обробки, це саме те, що потрібно. Швидко та смачно.

Інгредієнти:

– 450 г Cметани (20%),
– 300 г печива,
– 100 г розтопленого вершкового масла,
– 300 г якісного згущеного молока,
– 10 г швидкорозчинного желатину,
– 3/4 склянки холодної кип’яченої води.

Приготування:

1. Форму (краще роз’ємну) застелити пергаментним папером.

2. Печиво подрібнити в дрібну крихту і змішати з розтопленим маслом. Маса не повинна бути жирною, але і не дуже сухою. Укласти масу у форму і добре утрамбувати. Поставити в холодильник на півгодини.

3. Сметану змішати зі згущеним молоком (можна додати більше або менше згущенки, це вже справа смаку).

4. Желатин залити 3/4 склянки води і залишити на 10 хв. набухати. Потім розтопити його на водяній бані так, щоб він повністю розчинився.

5. У сметанно-згущену масу потихеньку ввести желатин, добре помішуючи. Перелити потім в форму. І відправити в холодильник до повного застигання. Десь 2 години.

6. Можна додати ягід свіжої журавлини – це додасть пікантність і кислинку або посипати тертим шоколадом або горіхами.