Ще один рецепт приготування домашнього квасу
Ось рецепт приготування квасу з родзинками та імбиром, або хроном, та все це буде заквашуватись на житніх сухарях. Кілька днів в холодильнику, та домашній квас готовий до вживання.
Інгредієнти для квасу домашнього:
- 3 літри води,
- 1 кілограм житніх сухарів,
- дріжджі,
- цукор 100 грамів,
- 200 грамів кореня імбиру або хрону,
- 100 г меду,
- родзинки.
Спосіб приготування квасу:
1. Житні сухарі викласти в один шар на деко і поставити в заздалегідь розігріту до 200 ° С духовку на 15 хвилин. Викласти сухарі в широку каструлю. Воду закип’ятити. Залити підрум’янити сухарі окропом, накрити рушником і залишити на 3-4 години.
2. Настій злити через сито в окремий посуд, додати в нього цукор і дріжджі. Накрити рушником і залишити бродити 1 добу.
3. Квас процідити. Додати тертий імбир, мед і родзинки. Розлити в пляшки та закупорити. Зберігати в холодильнику.