Сайт рецептів українською

Ще один рецепт приготування домашнього квасу

Ще один рецепт приготування домашнього квасу

Ось рецепт приготування квасу з родзинками та імбиром, або хроном, та все це буде заквашуватись на житніх сухарях. Кілька днів в холодильнику, та домашній квас готовий до вживання.

Інгредієнти для квасу домашнього:

  • 3 літри води,
  • 1 кілограм житніх сухарів,
  • дріжджі,
  • цукор 100 грамів,
  • 200 грамів кореня імбиру або хрону,
  • 100 г меду,
  • родзинки.

Спосіб приготування квасу:

1. Житні сухарі викласти в один шар на деко і поставити в заздалегідь розігріту до 200 ° С духовку на 15 хвилин. Викласти сухарі в широку каструлю. Воду закип’ятити. Залити підрум’янити сухарі окропом, накрити рушником і залишити на 3-4 години.

2. Настій злити через сито в окремий посуд, додати в нього цукор і дріжджі. Накрити рушником і залишити бродити 1 добу.

3. Квас процідити. Додати тертий імбир, мед і родзинки. Розлити в пляшки та закупорити. Зберігати в холодильнику.