Як приготувати домашню Нутеллу
Що можна намазати на хліб, дуже смачне, солодке та корисне? Звичайно крем – Нутеллу. Але в магазині вона зберігається практично без холодильної камери, а це значить, що та суміш з консервантами! Тому для себе, найкраще приготувати домашню Нутеллу, яка всім сподобається, та принесе користь всій сім’ї!
Для приготування крему Нутелла потрібно взяти:
- 1 стакан фундука,
- 0,5 кг цукрової пудри,
- 1 літр молока,
- 4 столові ложки темного какао,
- щіпка ваніліну,
- 2 столові ложки борошна,
- 150 г вершкового масла.
Спочатку зваримо згущене молоко з молока, цукру і борошна. Варимо близько 1,5 годин, помішуючи постійно.
Прожарений на сковороді фундук, очищений від лушпиння, подрібнити блендером.
Горіхи додаємо в згущене молоко разом з какао.
В кінці додаємо розм’якшене вершкове масло і ванілін.
Суміш добре перемішайте.
Потім додайте молоко і знову перемішайте.
Суміш поставте на повільний вогонь і варіть, помішуючи, до загусання.
Потім потрібно перекласти Нутеллу в баночку та поставити в холодильник на 6 годин. Така Нутелла буде не лише дуже смачна, а головне – ніяких консервантів!