Лікер із червоної смородини
Серед домашніх лікерів, що знаходяться в вашому винному підвалі, обовязково повинен стояти лікер з червоної смородини, або її ще називають – порічки. Такий алкогольний напій дуже смачний, та красивий на колір, тому подавати лікер потрібно в прозорому посуді, щоб гурмани могли оцінити повністю його букет та вигляд.
Склад лікеру:
- на 1 кілограм червоної смородини (червону смородину у нас називають – порічки) візьміть 1,5 л горілки,
- 700 грам цукру,
- шкірку 2-3 лимонів,
- 3 бутончики гвоздики.
Смородину обірвіть, та приготуйте для обробки, потім змішайте з цукром (самі ягоди, без китичок), бутонами гвоздики і нарізаною шкіркою двох лимонів.
Суміш залийте горілкою і добре закупорьте бутель або банку(бажано щось об’ємне). Залиште на 1,5 місяці в темному місці (наприклад, коморі, або в підвалі). Часто потрібно струшувати, щоб проходив процес дифузії.
По закінченню настоювання лікер процідіть і розлийте в красиві пляшечки, знову поставте в прохолодне місце, але вже для розумного вживання.