Сайт рецептів українською

Салат “Прихована курка”

Салат “Прихована курка”

Для приготування салату “Прихована курка” нам знадобиться куряче філе, яйця, шампіньйони, свіжа петрушка, часник, майонез, сіль, чорний мелений перець, олія соняшникова рафінована.

Інгредієнти для приготування салату:

  • Куряче філе 800 грамів,
  • Яйця курячі 4 штуки,
  • Гриби шампіньйони 200 грамів,
  • Часник 2 зубчик,
  • Майонез 10 столових ложок,
  • Сіль 1,5 чайні ложки,
  • Петрушка свіжа 1 пучок,
  • Олія соняшникова рафінована 1 столова ложка,
  • Перець чорний мелений 1 щіпка.

З’єднуємо сирі курячі яйця і 3 ст. л. майонезу.

Трохи їх перемішуємо, додаємо сіль (близько 2 щіпок) і чорний мелений перець.

Збиваємо міксером або віночком до отримання однорідної омлетною маси.

На широкій сковороді, змащеній соняшниковою рафінованою олією, з омлетної маси смажимо тонкі яєчні млинці. Всього виходить близько 6 млинців – їх кількість залежить від діаметра сковороди, але млинці обов’язково повинні бути тонкими!

Яєчні млинці остуджуємо і нарізаємо смужками довжиною приблизно 5 см і шириною 1 см.

Печериці добре миємо, за бажанням знімаємо шкірку з капелюшків і нарізаємо пластинами.

Обсмажуємо на сильному вогні в невеликій кількості соняшникової рафінованої олії. Перекладаємо обсмажені гриби на паперовий рушник, щоб зайве масло вбралося, далі на тарілку і остуджуємо

У солоній воді відварюємо до готовності куряче філе, остуджуємо і розриваємо на волокна. Довго, але воно того варте!

З’єднуємо в глибокій мисці остиглі гриби, смужки з яєчних млинців і розібране на волокна куряче м’ясо.

Подрібнюємо зелень петрушки і часник, додаємо до інших компонентів і заправляємо салат майонезом.

Перемішуємо. Такий салат перед подачею обов’язково повинен постояти в холодильнику близько 30 хвилин.