Салат “Прихована курка”
Для приготування салату “Прихована курка” нам знадобиться куряче філе, яйця, шампіньйони, свіжа петрушка, часник, майонез, сіль, чорний мелений перець, олія соняшникова рафінована.
Інгредієнти для приготування салату:
- Куряче філе 800 грамів,
- Яйця курячі 4 штуки,
- Гриби шампіньйони 200 грамів,
- Часник 2 зубчик,
- Майонез 10 столових ложок,
- Сіль 1,5 чайні ложки,
- Петрушка свіжа 1 пучок,
- Олія соняшникова рафінована 1 столова ложка,
- Перець чорний мелений 1 щіпка.
З’єднуємо сирі курячі яйця і 3 ст. л. майонезу.
Трохи їх перемішуємо, додаємо сіль (близько 2 щіпок) і чорний мелений перець.
Збиваємо міксером або віночком до отримання однорідної омлетною маси.
На широкій сковороді, змащеній соняшниковою рафінованою олією, з омлетної маси смажимо тонкі яєчні млинці. Всього виходить близько 6 млинців – їх кількість залежить від діаметра сковороди, але млинці обов’язково повинні бути тонкими!
Яєчні млинці остуджуємо і нарізаємо смужками довжиною приблизно 5 см і шириною 1 см.
Печериці добре миємо, за бажанням знімаємо шкірку з капелюшків і нарізаємо пластинами.
Обсмажуємо на сильному вогні в невеликій кількості соняшникової рафінованої олії. Перекладаємо обсмажені гриби на паперовий рушник, щоб зайве масло вбралося, далі на тарілку і остуджуємо
У солоній воді відварюємо до готовності куряче філе, остуджуємо і розриваємо на волокна. Довго, але воно того варте!
З’єднуємо в глибокій мисці остиглі гриби, смужки з яєчних млинців і розібране на волокна куряче м’ясо.
Подрібнюємо зелень петрушки і часник, додаємо до інших компонентів і заправляємо салат майонезом.
Перемішуємо. Такий салат перед подачею обов’язково повинен постояти в холодильнику близько 30 хвилин.