Легкий салат з квасолею і маринованими огірочками
Один з найпростіших салатів – як в плані продуктів, так і в плані приготування. Нехитрий салат з простих інгредієнтів, але дуже і дуже смачний – абсолютно не прісний, ситний і досить пікантний. Просто з’єднаєте всі продукти (квасоля, мариновані огірки, зелений горошок, часник) і перемішайте. Огірочки і часник придадуть свіжості поживному салату з квасолі і нададуть йому пікантного смаку.
Продукти для салату:
- квасоля (у мене червона, але можна будь-яку) – 1 стакан,
- горошок – приблизно половина банки;
- огірки (корнішони) – за смаком;
- часник – кілька часточок;
- олія для обсмажування часнику;
- можна майонез або сметану.
Квасолю промиваємо і на 6 годин замочуємо холодною водою. Можна залити на ніч, а можна з ранку – тоді салат вже вечері буде готовий. Після замочування квасолю промиваємо і відварюємо. Це робиться швидко – хвилин 30-40. Відварну квасолю знову промиваємо. Якщо замочити квасолю не вийшло, то швидко її відварити допоможе столова ложка цукру, додана в воду для варіння. Вода повинна бути холодна. Солити квасолю для салату не потрібно, солі вистачить від огірків.
Поки відварюється квасоля, можна порізати огірочки. В принципі, огірочки можна брати будь-які, як домашні мариновані, так і абсолютно будь-якого виробника – на Ваш смак.
Часник ріжемо дрібно і обсмажуємо в маслі. Його теж ні солити, ні спеціями приправляти не потрібно. А масло, що залишилося після пережаркі часнику, піде на заправку салату.
Коли квасоля буде готова салат можна збирати. Для цього знадобиться велика ємність – велика салатниця.
У неї ми викладемо спочатку квасолю, потім огірочки, далі обсмажений часник разом з олією, горошок.
Салат перемішуємо, пробуємо на смак. Якщо замало солі, можна ще добавити огірочків, якщо недостатньо часнику – можна приправити перцем.
За смаком салат з квасолею і маринованими огірочками можна заправити майонезом або сметаною.