Салат з копченої риби з лимоном
Цей салат з копченою рибою не можна назвати повсякденною простою стравою. Але це не через складність приготування. Просто він володіє деякою родзинкою, яку їм надає певний інгредієнт. У цьому випадку його роль грає копчена риба і лимон. Аромат і неповторний смак цих інгредієнта роблять салат незвичайним.
Червона риба дуже добре поєднується з лимоном. Зазвичай рибу просто поливають соком лимона, а в цьому рецепті лимонна нотка ще більш посилена – в салаті знаходяться шматочки лимонної м’якоті. Якщо ви не любите кислий смак і є побоювання, що салат буде надто кослим, то лимон можна замінити лаймом.
Склад продуктів:
- Філе копченої риби – 200 грамів.
- Лимон – 1 штука.
- Огірок – 1 штука.
- Горошок зелений консервований – 3 столові ложки.
- Яйця варені – 3 штуки.
- Майонез – 4 столові ложки.
- Зелень петрушки і кропу – за смаком.
Лимон очищаємо від шкірки і вирізаємо часточки таким чином, щоб залишалася тільки м’якоть. Кожну часточку лимона розрізаємо на три частини, видаляючи кісточки. Огірок очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками середнього розміру. Зелень петрушки і кропу нарізаємо і додаємо в миску до лимону з огірком. Нарізаємо кубиками або смужками 200 грамів копченої риби і 3 зварених круто яйця.
Додаємо в миску 3 столові ложки консервованого зеленого горошку і акуратно перемішуємо.
Заправляємо салат чотирьма столовими ложками майонезу. Перемішуємо, салат готовий.