Сайт рецептів українською

Салат з копченої риби з лимоном

Салат з копченої риби з лимоном

Цей салат з копченою рибою не можна назвати повсякденною простою стравою. Але це не через складність приготування. Просто він володіє деякою родзинкою, яку їм надає певний інгредієнт. У цьому випадку його роль грає копчена риба і лимон. Аромат і неповторний смак цих інгредієнта роблять салат незвичайним.

Червона риба дуже добре поєднується з лимоном. Зазвичай рибу просто поливають соком лимона, а в цьому рецепті лимонна нотка ще більш посилена – в салаті знаходяться шматочки лимонної м’якоті. Якщо ви не любите кислий смак і є побоювання, що салат буде надто кослим, то лимон можна замінити лаймом.

Склад продуктів:

  • Філе копченої риби – 200 грамів.
  • Лимон – 1 штука.
  • Огірок – 1 штука.
  • Горошок зелений консервований – 3 столові ложки.
  • Яйця варені – 3 штуки.
  • Майонез – 4 столові ложки.
  • Зелень петрушки і кропу – за смаком.

Лимон очищаємо від шкірки і вирізаємо часточки таким чином, щоб залишалася тільки м’якоть. Кожну часточку лимона розрізаємо на три частини, видаляючи кісточки. Огірок очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками середнього розміру. Зелень петрушки і кропу нарізаємо і додаємо в миску до лимону з огірком. Нарізаємо кубиками або смужками 200 грамів копченої риби і 3 зварених круто яйця.

Додаємо в миску 3 столові ложки консервованого зеленого горошку і акуратно перемішуємо.

Заправляємо салат чотирьма столовими ложками майонезу. Перемішуємо, салат готовий.