Капуста швидкого засолу по-в’єтнамському
Зима, а значить прийшов час солити капусту! Так ще спрадавна повелося. Справа ця дуже відповідальна: від підбору рецепту до визначення відповідного місячного дня. Але традиційний спосіб засолювання капусти – процес тривалий, тому я віддаю перевагу солити капусту швидким способом, який має незаперечну перевагу – капуста готова вже через добу.
Тому ділюся одним з його видів – капуста по-в’єтнамському. Ось бачите, навіть у В’єтнамі солять капусту, тому швидше в овочевий магазин (якщо самі не виростили), в корзинку капусту, моркву, ріпчасту цибулю та інші дрібниці, про які Ви дізнаєтеся з рецепту нижче, і за справу!
Інгредієнти:
- капуста білокачанна – 300 г;
- морква – 200 г;
- цибуля ріпчаста – 3 штуки;
- часник – 2-3 зубчики;
- оцет столовий 9% – 1,5 столових ложок.
ля розсолу: вода – 0,5 л;
цукор – 5 столових ложок;
сіль – 2 ч. ложки;
запашний перець – горошок – 15 штук;
лавровий лист – 3 штуки;
перець гострий – 1 стручок.
Капусту помити і нашаткувати тонкою соломкою. Моркву почистити, помити і натерти на крупній тертці. Цибулю пчистити, сполоснути холодною водою та нарізати кільцями.
У банку викласти шарами:
частину капусти, щоб вона закривала дно банки, потім частину моркви, щоб повністю закрила шар капусти, потім шар цибулі.
Таким же чином викласти шарами іншу частину овочів.
Часник почистити, порізати пластинками, викласти останнім шаром. Налити в банку з овочами оцет.
Приготувати розсіл:
в каструлю налити води, додати сіль, цукор, запашний перець – горошок, лавровий лист, стручок гіркого перцю.
Розмішати і поставити на вогонь, довести до кипіння і дати покипіти 1 хвилину.
Залити розсолом овочі в банці, (якщо Ви любите погостріше, то покладіть гіркий перець з розсолу в банку). Розсіл повинен повністю покрити овочі в банці.
Закрити банку кришкою, на 12 годин залишити при кімнатній температурі, а потім поставити в холодильник. Через добу капуста по-в’єтнамському готова.